фото: Irekia УикипедияБившият испански крал Хуан Карлос напусна Испания в началото на

...
фото: Irekia УикипедияБившият испански крал Хуан Карлос напусна Испания в началото на
Коментари Харесай

Бившият испански крал Хуан Карлос, който е в изгнание от август, е подал декларация до данъчните власти, за да уреди положението си

фото: Irekia Уикипедия

Бившият испански крал Хуан Карлос напусна Испания при започване на август. Той е обвинен в заграбване и се намира в Обединените арабски емирства.

Бившият испански крал Хуан Карлос, който е в заточение от август, е подал декларация до данъчните управляващи, с цел да уреди ситуацията си, заяви през днешния ден в. " Паис ", представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Според източници, представени от вестника, този документ, показан от неговия юрист, е обвързван с продължаващо антикорупционно следствие за потреблението на кредитни карти от някогашния монарх.

Хуан Карлос, който през август напусна страната си и се откри в Обединените арабски емирства, сега е обект на три правосъдни следствия .

Едно от тях се отнася до  хипотетично потребление на кредитни карти, свързани с банкови сметки, които не са на негово име . Целта на следствието е да се откри дали някогашният монарх е употребявал фиктивни имена за пране на пари, научи Агенция Франс Прес от правосъдни източници при започване на ноември.

Разследването включва банкови сметки на имената на мексикански бизнесмен и испански офицер от военновъздушните сили, съгласно същите източници. Целта е да се откри произходът на тези средства и да разбере дали някогашният крал ги е употребявал.

Ако се окаже, че Хуан Карлос е употребявал парите, укрити от данъчните, някогашният суверен, абдикирал през юни 2014 година, ще бъде съден за пране на пари.

Говорител на испанските данъчни управляващи, запитан от " Паис " за доброволната декларация на някогашния крал, съобщи, че не може да разяснява съответни случаи по юридически аргументи.

Защитата на Хуан Карлос също се въздържа от коментар.

Според вестника испанската хазна проучва документа и през идните дни ще реши дали се нуждае от повече информация и какви дейности да предприеме.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР